Matematik

Mateamtik hjælp dert haster!!!...:O

14. december 2008 af n45r1 (Slettet)

Forbrug L                    68    120    175    231    301   358    400

Kørt stræning I km     771 11445 2161 2929 3730 4488 4983

a) Vis at sammenhængen kan beskrives ved en linecer model og bestem en ligning for den
bedste rette linje.
b) Fortolk stigningstallet.
c) Bestem den stræekning, der kan køres pa 250L diesel.
d) Bestem den nødvendige mængde diesel til at kore 10000km.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af himsen (Slettet)

#0

Regression.. Du kan fx. bruge exel


Svar #2
14. december 2008 af n45r1 (Slettet)

 hvordan gør man det..?:)


Svar #3
14. december 2008 af n45r1 (Slettet)

 og til hvilken af dem er det du har svaret..:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2008 af Fritzner (Slettet)

Hvilke programmer har du til rådighed. Et program som duo2000 eller TI-InterActive! er ganske udmærket til sådanne opgaver. Har du ingen af dele kan Duo2000 downloades her: 
http://www2.solroed-gym.dk/it/Filer/winduo.exe - Det er vist det nemmeste at få fat i 

I duo skriver du alle data ind i to rækker nedad, du markere og trykker på graf->koordinatsystem
i boksen på 2. faneblad trykker du på listen på lineær funktion og trykker på vis grafer knappen. så får du et vindue op (læg mærke til nr 2 måling er helt ved siden af :D).. Du trykker igen på graf->fitningsresultat og så skulle du gerne se en graf der siger noget med at der ikke kan laves et fitningsresultat for punkterne, prøv at slette den "dårlige måling" og prøv så igen.. Når dette er gjort skulle du gerne få et fitningsresultat. Dette er din funktion. Bare tag tallene og sæt dem ind på deres plads. (da du kan se at b er meget lille kan du evt erstatte med 0). Derpå er resten ligninger.. Får du også problemer med disse så skriv igen :)

Himsen svarede ikke på nogen af spørgsmålet, men forklarede dig hvordan du greb det an :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2008 af Fritzner (Slettet)

 Hov hov. Hvis du skal bruge DUO skal du også downloade denne fil: 

http://www2.solroed-gym.dk/it/Filer/winduo.hlp. Begge filer, altså den fra sidste besked og denne her lægger du i en mappe og kører winduo.exe, så skulle det fungere :)


Svar #6
14. december 2008 af n45r1 (Slettet)

jeg har excel 2008 til rådighed som dog er Mac versionen da jeg bruger MacBook pro


Svar #7
15. december 2008 af n45r1 (Slettet)

forresten findes linket ikke ifølge min browser..:D jeg har prøvet med safari, firefox, internet explore og Opera


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2008 af Fritzner (Slettet)

 Okay.. Jeg kigger lige på samme process i excel.. Hæng på to sekunder


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2008 af Fritzner (Slettet)

 Ja.. Du laver samme process som i DUO, altså skriver tallene ind. Derpå markere du kolonnerne og trykker på indsæt og derpå punktdiagram. Der kommer så et diagram midt i det hele. højreklik på et af punkterne i diagrammet og vælg tilføj tendenslinje. Vælg lineær og marker Angiv skæring (0,0) og vis ligning i diagram. Herpå kan du så se ligning og diagrammet. Du kan evt slette den dårlige måling ved blot at markere den og trykke delete, diagrammet og ligningen opdatarer sig med det samme..


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. december 2008 af Fritzner (Slettet)

 Fortolkningen er nemt: jo længere du kører jo større mængde brændstof bruger du :)

f(x)=12,474x
Strækning for 250 liter diesel er 
f(250)=12,474*250=3118,5 km

Mængde diesel for 10000 km er

100000=12,474*x =>
x=10000/12,474=801,667 liter diesel..

Sådanne.. Håber du forstår.. :) Godnat du


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. januar 2012 af 4everfishh (Slettet)

jeg hopper lige med ind i samtalen... hvor kommer de 12,474 fra? jeg forstår det virkelig ikke... :)


Skriv et svar til: Mateamtik hjælp dert haster!!!...:O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.