IT

Mindste IT krav på gymnasium

11. marts 2009 af Heksin (Slettet)

Jeg er igang med at skrive en opgave om IT på mit gymnasium, og en del af opgaven skal give forslag til nye ting og/eller forbedringer inden IT på gymnasiet.

Hvad synes I er det mindste et gymnasie skulle have af IT? Er der nogen med gode forslag til ting der mangler på jeres egne gymnasie? o.s.v.

Sæt i gang!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2009 af Anders Ravn (Slettet)

Et krav jeg syntes bør være opfyldt, men som desværre ikke altid er det, er at der er computere nok til at mindst en hel organg kan skrive en skriftelig opgave på samme tid. Det er (lige netop) ikke opfyldt på mit gymnasium (Grindsted gymnasie og HF kursus) Desuden syntes jeg ikke længere det er i orden med kuglemus og tastature der var udviklet til windows 98 computere. Med andre ord syntes jeg der er en hvis ergononimisk kvalitet der bør være opfyldt.

Sidst men ikke mindst skal softwaren være i orden. Det nytter ikke noget hvis skolen kun har det gamle word, open office 3 er, i mine øjne, et minimumskrav for et tekstbehandlingsprogram. Og underviser skolen matematik og fysik på højere niveau (som jeg tror alle skoler gør) bør der være programmer af en hvis standart, der kan bruges til undervisningen. Vi har eksempelvis derive, hvilket er meget godt.

Det er som sagt hvad jeg syntes der som minimun bør være. Ideelt set skal der være flere computere, gerne bærbare, gerne nyere modeller, og ny software af høj kvalitet, som microsoft office pakken.

Mvh Anders Ravn.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. april 2009 af tveon (Slettet)

Jeg må sige, at jeg er noget uenig med Anders. Med den eksplosive stigning i udbredelsen af personlige bærbare computere er der virkelig ingen grund til, at skolen investere flere penge end højest nødvendigt i hardware. Derimod skal man sikre at der er trådløst netværk og strøm på hele skolen. I den forbindelse må det også være den enkeltes ansvar at have et ordenligt program til tekstbehandling - hvilket selvfølgelig også har noget med smag at gøre. Til gengæld bør skolen have licenser til det videnskabelige software, som eleverne kun har brug for ifm. undervisningen.

Du kan iøvrig sikkert få inspiration af den her artikel fra Version2, som jeg i store træk er enig i. En anden vigtig pointe derfra er, at skolen skal sikre tilstrækkelig support for deres elever.

Mvh. Thomas


Skriv et svar til: Mindste IT krav på gymnasium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.