Matematik

Beskrivelse !??????

29. april 2009 af Booklover (Slettet)

Jeg ved jeg har spurgt om dette sprøgsmål før, men det ville være til stor hjælp, hvis i kunne be- eller afkræfte mine udregninger:

Opgave 7.

Bestem ligninger for de to tangenter til cirklen med ligning (x-3)2 + (y -2)2 = 13 der står vinkeltret på linjen y = 0,75x +6

Linjens centrum har koordinaterne (aflæst ud fra cirklens ligning) C(3,2) og hældning er (aflæst ud fra linjens ligning) 0,75. Dette bliver:
y – 2 = 0,75 • (x-3)
y = 0,75x – 0,25
Røringspunkterne ligger derfor hvor linjen skærer cirklen, hvilket bevirker, at linjens ligning indsættes i cirklens ligning:
(x - 3)2 + (y - 2)2 = 13
(x - 3)2 + ((0,75x-0,25) - 2)2 = 13
x1 = 0,115559 x2 = 5,88444
??????

Håber Inderligt at I vil fortælle mig - gerne ved at vise hvilke formler og hvordan jeg udregner det trin for trin - hvordan jeg regner opgaverne!!!!!!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2009 af peter lind

Det klarer du da selv udmærket, så hvad er du i tvivl om?


Svar #2
29. april 2009 af Booklover (Slettet)

Hvordan i alverden jeg kommer videre herfra !!! - vil du ikke nok vise mig hvordan jeg så finder selve ligningerne nu hvor jeg kender x????


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2009 af peter lind

Det er egentlig det samme spørgsmål, som i dit indlæg om tangenter til cirkler. Her skal du blot yderligere finde y-koordinaterne til punkterne. Det gør du ved at sætte x-koordinaterne ind i den ligning for den linie, som du har fundet. Derefter find vektor CP, hvor P er det givne punkt på cirklen. Denne er normalvektor til tangenten. Går linien gennem (x0,y0) og er normalvektoren for linien n =(nx,ny) er liniens ligning (x-OPn=0 <-> (x-x0)nx+(y-y0)ny=0


Svar #4
29. april 2009 af Booklover (Slettet)

Beklager, beklager men jeg er virkelig helt forvirret! Kan du vise det?? Trin for trin? Jeg er temmelig visuel .. har svært ved at forhold mig til hvad du skriver  - selvom du virker utrolig begavet!


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2009 af peter lind

Prøv først at komme så langt som muligt i opgaven. Det med at bruge det visuelle her på portalen er desværre noget begrænset; men prøv at tegn cirklen med centrum, punktet P på cirklen vektor CP og en vektor fra P til et punkt på tangenten.


Svar #6
29. april 2009 af Booklover (Slettet)

... jeg tror bare jeg må se hvad jeg gør ved min aflevering i morgen ... måske er der nogen andre, som kan hjælpe mig ... vise mig hvordan man udregner opgaven trin for trin ... men tusind tak!


Skriv et svar til: Beskrivelse !??????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.