Matematik

Skr. eks. STX-B

11. maj 2009 af allan_sim

Kortfattede resultater for dagens eksamen i STX-B. Som sædvanlig er det meget hurtigt gennemregnet, så der tages forbehold for regnefejl, trykfejl og alt muligt andet....

Opg. 1
f'(x)=6x^2+8x

Opg. 2
f(x)=2x-5

Opg. 3
F(x)=2x^3+8

Opg. 4
|DF|=21

Opg. 5
P: a>0, c>0, d<0
Q: a<0, c<0, d>0

Opg. 6
a) a=3 og b=1,5

Opg. 7
a) D(t)=113570*1,071^t, hvor t er antal år efter 1996 og D(t) er antal diabetikere
b) T_2=10,1 år

Opg. 8
a) a=-8,188 og b=7689
b) a fortæller, at verdensrekordtiden er faldt med ca. 8 sekunder pr. år i perioden 1981-2007, og man kan forvente at nå under 7200 sekunder ca. 60 år efter 1981, dvs. i 2041.

Opg. 9
a) |BC|=10,1 og B=39,2 grader
b) h_b=4,6 og T=15,99

Opg. 10
a) Befolkningens maksimum var ca. 1255 individer, og befolkningen når 200 ca. 138 år efter 1900, dvs. i 2038.

Opg. 11
a) Kum.frek.=(13,9;36,3;60,3;84,6;90,6;100)
b) Kvartilsæt(12,5;17,9;23,0) og 34,8% ryger mindst 21 cigaretter om dagen.

Opg. 12
a) M'(18)=1920789. Det fortæller, at antallet af bakterier vokser med 1920789 stk. pr. time efter 18 timer.

Opg. 13
a) f(x) er voksende i ]-o;-2] og [1;oo[ og f(x) er aftagende i [-2;1]

Opg. 14a
a) 500/3
b) t=8,43

Opg. 14b
a) |AP|=sqrt(1600+x^2) og |PB|=sqrt(1089+(46-x)^2)
b) Pris = 50*sqrt(1600+x^2)+60*sqrt(1089+(46-x)^2) og minimum opnås for x=28,03
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#0

Mange tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2009 af dalailama (Slettet)

hvis dine svar er rigtige, så har jeg næsten alle opgaver rigtig :-)

kun et par unøjagtigheder :P


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2009 af Scherz (Slettet)

Tusind tak, fordi du lagde dem ind. Går der cirka en måned, før karaktererne offentliggøres?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2009 af biqqu (Slettet)

 #0 opgave 8- jeg gik ved x-aksen og aflæste antal cigaretter (21) og fik ca. 60%

Vedhæftet fil:cigaret.doc

Svar #5
11. maj 2009 af allan_sim

#4.

Der spørges om mindst 21 cigaretter. Du har svaret på hvor mange procent der højest ryger 21 cigaretter.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2009 af fck-madsen (Slettet)

Ja, præcis. Det er da ikke 34 % der ryder mindst 21 cigaretter. Det er da 66 & som ryder MINDST 21 cigaretter :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2009 af uller90 (Slettet)

kan du ikke lige skrive opgave 14a 2? jeg tror jeg overså nogle informationerne og det er ved at slå mig ihjel.


Skriv et svar til: Skr. eks. STX-B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.