Biologi

Forståelsesspm

25. maj 2009 af Signe201 (Slettet)

Over 95 % af kroppens østrogen befinder sig bundet til transportproteiner i blodet. Resten befinder sig frit i blodet og kan herfra trænge ind i modtagecellens cytoplasma, for at binde sig til en receptor. Hormonreceptorkomplekset trænger derefter ind i kernen, hvor det aktiverer et eller flere gener, hvorefter cellen starter en proteinsyntese ud fra de aktiverede celler.

Jeg er ikke sikker på, jeg forstår afsnittet i min bog (skrevet med kursiv) hvordan kan østrogen trænge sætter sig fast på receptorer, når de er uden for cellen på overfladen og her står der at de trænger ind i cytoplasmaet for at binde sig. og hvilken kerne er det komplekset trænger ind i?

afsnittet er fra biologibogen


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Østrogen er et steroidhormon, så det kan let komme gennem cellers hydrofobe membran. Steroidhormonerne vil så sætte sig på en receptor i et kompleks enten i cytoplasma eller helt inde i kernen, hvorefter det udløser cellulæret respons (ofte i form af aktivering af transkriptionsfaktor). Se mere her for forståelse: http://highered.mcgraw-hill.com/olc/dl/120109/bio46.swf


Svar #2
25. maj 2009 af Signe201 (Slettet)

hvor er det fedt med et så godt svar tak for det...

plus at hurtig hjælp er dobbelt:)


Skriv et svar til: Forståelsesspm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.