LaTeX

æøå??

16. august 2009 af Lekroya (Slettet)

Hej

Jeg har et problem med Latex hvad ang. de danske bogstaver æøå. Her er pdf-filen. http://www.2shared.com/file/7195217/9b2630c3/Kaos.html

Jeg har brugt.

\documentclass[a4paper,12pt,twoside,titlepage,openany]{memoir}
\usepackage[ansinew]{inputenc}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage{amsmath}
\usepackage{appendix}
\usepackage{caption}
\usepackage{booktabs}
\usepackage{lipsum}
\usepackage{dcolumn}
\usepackage{natbib}
\usepackage{array}
\usepackage{graphicx}
\usepackage{makeidx}
\usepackage{hyperref}
\usepackage[danish]{babel}

ouppercaseheads
\pagestyle{headings}
\setsecnumdepth{subsubsection}
\maxsecnumdepth{subsubsection}
\settocdepth{subsubsection}

som i kan se er der noget galt, der vises ikke æøå, ved du hvad der er galt?


Brugbart svar (3)

Svar #1
16. august 2009 af daleif (Slettet)

(1) hvilken editor og hvilken LaTeX dist anvender du

(2) har du tjekket loggen

(3) lav et fuldt minimalt exampel, f.eks. ved at lavet et nyt dokument og fjerne alle pakker og konfigurationer undtagen inputenc og lad æøå vaere det eneste indhold, kompiler den og tjek resultatet.

/dlaeif


Svar #2
16. august 2009 af Lekroya (Slettet)

(1) jeg bruger winedt. www.winedt.com og hvad er latex dist??

(2) ja.

(3) Skal prøve


Svar #3
16. august 2009 af Lekroya (Slettet)

Ok jeg prøvede som du sagde.

\documentclass[a4paper,12pt,twoside,titlepage,openany]{memoir}
\usepackage{inputenc}

%-------------------------------------------------------------------
\title{Kaos}
\author{Mirza Hasanbasic}
%---------------------------------------
\begin{document}
æøåa
\end{document}

og man kan kun se a'et.

Jeg prøvede også at kopier et gammel dokument hvor æøå kom frem og bruge det til at lave et nyt. Altså kun nyt navn. Her virkede det heller ikke. Tror at jeg skal geninstaller winedt ? eller winedt og miktex?


Brugbart svar (3)

Svar #4
16. august 2009 af daleif (Slettet)

inputenc skal have et argument, prøv med det du brugte før.

LaTeX dist. er navnet på den distribution du anvender, LaTeX kommer ikke alene, og det man installerer er ikke LaTeX, men LaTeX plus mere =  en distribution. I dit tilfælde er det miktex.

Jeg vil mene at dit problem er at din editor gemmer i en anden encoding en du selv tror.

prøv først med ansinew, og efter utf8 hvis ansinew ikke virker.

Hvis det fortsat ikke virker skal du lave en ZIP fil med din test fil i og så poste den onlie et sted. At poste koden i forummet giver ingen information om hvilken encoding der er anvendt.


Brugbart svar (3)

Svar #5
17. august 2009 af kazyka (Slettet)

Det virker nu, jeg ved ikke hvordan.

Tak for hjælpen


Brugbart svar (3)

Svar #6
15. september 2009 af mathheadinclouds (Slettet)

æ = \ae

å = \aa

ø = \o


Skriv et svar til: æøå??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.