LaTeX

Installation.

30. august 2009 af Einsteinette (Slettet)

Hej alle sammen :)
Jeg var småt igang med at installere Latex efter Lars' instruktioner, som han var så venlig at sende mig i sin tid, men 2.gang jeg ville opdatere miKTex gik min computer i hak, så jeg valgte at genstarte den, men nu vil den ikke opdatere 2.gang, så jeg kan få installeret latex. Hvad skal jeg gøre? - Eller skal jeg antage, at Latex er installeret?

I øvrigt, hvad skal jeg så, når jeg er færdig med installationen?


Brugbart svar (4)

Svar #1
30. august 2009 af Exupery (Slettet)

Når du er færdig med installationen, skal du bare i gang med at bruge LaTeX! ;)

Det er ikke sikkert, at det er nødvendigt at opdatere - eller måske har den endda opdateret programmet, men ellers kan du prøve igen om et par dage. Hvis selve installationen er fuldført, kan du sagtens gå i gang.


Svar #2
30. august 2009 af Einsteinette (Slettet)

Hej Thomas :D

Er du kommet godt igang igen? :).

Ja, dét er så mit problem, fordi hvis den har installeret, så ved jeg ikke, hvordan jeg skal i gang med at bruge selve LaTeX :)


Brugbart svar (4)

Svar #3
30. august 2009 af Exupery (Slettet)

Jeg forsøger lige at guide dig andetsteds.

Ja, jeg er kommet fint i gang. Faktisk er jeg lige kommet hjem fra en virkelig fed rustur, så nu forsøger jeg at slappe lidt af, inden det går løs på mandag.


Brugbart svar (4)

Svar #4
30. august 2009 af daleif (Slettet)

Hvis du har installeret ren miktex (husk at installere en store, den lille er træls hvis man ikke er online hele tiden), så mangler du en editor. Se enten texniccenter eller texmaker, begge er gratis og kan findes via google. Som nybegynder vil jeg nok anbefale texmaker.

Derefter kigger du i min LaTeXbog


Svar #5
30. august 2009 af Einsteinette (Slettet)

Hej Lars,

Jeg fulgte dine instruktioner fra sidst, men fik nogle problemer, men det hjalp Thomas mig med, så det hele er fint nu. (med editer og det hele.)

Men fremover når jeg vil bruge LaTeX til mine afleveringer, kan jeg så finder "koderne", som jeg skal bruge i din bog?

Det er jo selve det kodesprog, der gør en forvirret :S.


Brugbart svar (4)

Svar #6
30. august 2009 af daleif (Slettet)

Ja, de står i bogen. Der er ikke så mange koder man skal lære, Og de man ikke bruger så tit kan man altid slå op. Når man får lidt mere erfaring i at skrive ting så vil jeg så påsto at det er langt mere effektivt at arbejde med end f.eks. Word.

Et godt råd i begyndelsen: Lad være med at rode for meget med layoutet af dokumentet. LaTeX har en højere typografisk standard end man nok er vant til og der er meninger bag de fleste valg. Da de fleste ikke kender til god typografi er det bedst i starten bare at koncentrere sig om at blive god til at skrive i systemet i stedet for at blive frustreret over at man ikke kan finde ud af at pille ved den og den ting i layoutet.


Skriv et svar til: Installation.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.