Erhvervsret

Grundighed ved læsning af jura?

01. september 2009 af Pawauw (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa!

Jeg læser jura på første år.

I øjeblikket sidder jeg med familie- og arveret.

Mit spørgsmål går på, hvor grundigt man bør læse lærebogen?

Er det nødvendigt at huske de specifikke regler etc., eller er det blot nødvendigt at forstå mekanikkerne i juraen?

På forhånd, tak. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. september 2009 af 150972 (Slettet)

Hej med dig,

Du bør læse pensum så du forstår juraen i et overordnet perspektiv. Typisk vil man senere i studiet opdage at man faktisk husker mere end man umiddelbart regnede med. Tingene bliver gentaget mange gange da "sagerne" minder om hinanden på mange områder.

Du vil blive sindsyg (og aldrig færdig) hvis du studere for at kunne huske ALT. Det er det der er det sværeste ved at læse videre; hvordan skal man studere og hvor grundigt? Generelt gør man for lidt ved studieteknik i gymnasiet og det medføre at man på de lidt læse-tunge studier (medicin, jura, økonomi osv) let kan gå død hvis man ikke betragter det som et arbejde fra 8-16 og man lære at studieteknik. Der er flere måde at læse på og det er IKKE fra side 1 til side slut.

Jeg har set mange af de flittige piger gå død på læsemængden på medicin, fordi de vil kunne det hele og læser som de gjorde i gymnasiet. I gymnasiet er pensum nærmest ikke eksisterende ift. en videregående uddannelse.

Held og lykke.


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. september 2009 af Roman Garcia

Jura er et fag, hvor det er meget vigtigt at læse bogen grundigt. Hvis man kigger på eksempelvis humanistiske fag, så er deres pensum væsentligt større, men her læser man ofte mellem 20-25 sider i timen. I begyndelsen af jurastudiet læser jurastuderende ofte med en hastighed af 5 sider i timen. På humanistiske fag læser man store mængder materiale, hvor det er væsentligt at huske hovedpunkterne, som man så kan bruge i analyser. Jura er meget detalje-baseret, da hver opgave indeholder en specifik problemstilling.

Som 150972 også skriver, så handler det om at forstå det overordnede perspektiv. De overordnede principper i juraen er egentlig loven, men for at forstå loven, så skal du gå ned i detaljen i bøgerne.

Derfor er jura egentlig ikke et så "pensum-tungt" fag som mange kunne tro, men det er derimod et meget tidskrævende fag, og derfor er læsesalen ofte optaget på jura.


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. september 2009 af Marcus (Slettet)

Det er nødvendigt du læser lærebøgerne grundigt.

Som RG anfører er jura specielt detaljebaseret, og ofte vil problemstillingerne i dine senere opgaver tage udgagspunkt i et meget lille område af pensum. Overblikket er naturligvis også vigtigt for at finde frem til de centrale områder, men du undgår ikke at skulle læse grundigt på hele retsområdet.

Et sted hvor du dog kan gå mindre i detaljer til at starte med er domme. Medmindre din underviser beder dig om at kigge nærmere på en specifik dom, så behøver du ikke læse domme i fuld længde, men blot at forholde dig til det der står om disse i lærebogen. Det vil oftest være tilstrækkeligt.

God læselyst


Skriv et svar til: Grundighed ved læsning af jura?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.