Samfundsfag

SRP emnevalg i SA og Bi - hjælp?

09. oktober 2009 af Gong~Gong (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle mennesker derude,

Jeg går i 3.G og skal til at skrive opgave i SRP. Jeg befinder mig blot i opstartsfasen, hvor jeg lige har valgt mine fag, som er; Samfundsfag (A) og Biologi (B). Jeg skal derfor til at vælge emne, og det er hér, at jeg har brug for noget hjælp.

Mine spørgsmål er som følger: Er der nogen af jer som har nogle forslag og inspiration til emner som man kunne skrive om? (Jeg har selv overvejet bæredygtighed hvor man kunne tage udgangspunkt i bioethanol), og ydermere om der er nogle særlige emner indenfor de to fag, som I skønner man kunne score en høj karakter i?

Hvad jeg selv har overvejet som emner: Det første er; bæredygtighed i form af bæredygtigt brændstof, som f.eks. bioethanol. Her kunne jeg komme ind på hvordan bioethanol fremstilles, fordele og ulemper ved bioethanol (f.eks. konsekvenser ved at anvende afgrøder til at producere bioethanol), hvilke organiske stoffer der kan anvendes til at lave bioethanol, samt en diskussion omkring hvilke klimapolitiske tiltag den globale opvarmning har ført til / hvilke klimapolitiske tiltag der kan tages i EU for at få et bæredygtigt samfund.
     Det andet emne som jeg også har overvejet er; fødevare- og/eller miljømæssige risici i samfundet (Dk/verdensplan). Mere specifikt kunne dette emne handle om alle de skadelige stoffer, som vi mennesker omgiver os med i dagligdagen. Som f.eks.: Tungmetaller i fisk, kræftfremkalende tilsætningsstoffer i fødevare, rygning, etc. I den forbindelse ville jeg inddrage sociologi, hvor jeg eksempelvis kunne perspektivere til sociologer som Ulrich Beck og Habermas som beskæftiger med "risikosamfundet".

Jeg håber, at I vil svare fyldestgørende på mine spørgsmål :-)

Mvh. den undrende


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2009 af randi-eller-noget (Slettet)

Gode emner du har overvejet..

Man kan også snakke om Alkohol for unge, massere af kvantitativt materiale til dette område plus et sociologisk aspekt.


Svar #2
19. oktober 2009 af Gong~Gong (Slettet)

Ja, det var også en god idé. :-) 

Det er bare svært at finde på et godt emne:-(


Skriv et svar til: SRP emnevalg i SA og Bi - hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.