Erhvervsret

Rejseforsikringens dækning

27. oktober 2009 af plysflue (Slettet)

Jeg har en opgave der handler om rejseforsikring, er i tvivl hvordan jeg skal gribe opgaven an og håber nogle kan hjælpe.

Opgaven lyder som følger:

Af sine bedsteforældre fik Tine i konfirmationsgave et sprogskoleophold. Bedsteforældrene ville gerne styrke hendes sprogkundskaber, men havde bedsteforældrene vidst, hvor dramatisk turen ville forløb, havde de nok valgt en anden gave. Måske de havde en mistanke, for de sør¬ge¬de for at tegne en rejseforsikring til Tine, som uden afvigelser fra reglerne i Forsikrings¬aftaleloven gav dækning for ulykke (1 mio.kr.) ansvar (2 mio. kr.) og rejsegods (maks. 5000 kr.).

Allerede på udrejsen gik det galt. I lufthavnen fik Tine stjålet sin nyindkøbte bærbare, computer til 12.000 kr.

Senere under opholdet blev der arrangeret en fest for sprogskoledeltagerne. Festen blev afholdt i en gammel gymnastiksal, som i dagens anledning var pyntet op til høstfest med bl.a. halm¬baller. Tine, som var begyndt at ryge lidt i smug, skyndte sig at smide sin cigaret, da en af lærerne i løbet af aftenen kom hen til hende. Gløderne fra cigaretten antændte en af halm-ballerne, og kort tid efter udbrød der ildebrand, og festlokalerne endte med at udbrænde. Tine blev senere gjort erstatningsansvarlig for brandskaderne.

Heldigvis kom ingen af festdeltagerne til skade, men under flugten ud af lokalet faldt Tine så uheldigt, at hun ødelagde sit knæ, så hun senere blev erklæret 10 % invalid.

Spørgsmålet lyder:

Hvilke muligheder har Tine for at få dækning under sin rejseforsikring for alle tre skader, når det lægges til grund, at hun samtidig var dækket af sine forældres indboforsikring, der gav en dækning på indtil 10.000 kr. for rejsegods og af en ulykkesforsikring med en dækning, også på 1 mio.kr. ?
 


Skriv et svar til: Rejseforsikringens dækning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.