Dansk Historieopgave

emne

21. december 2009 af nynne258 (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogle der har nogle gode erfaringer med et emne, eller forslag til enten historie eller dansk? - hælder nok mest til dansk, medmindre der er nogle der har et super emne de vil anbefale.:)


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bør en bestemt periode i Danmarkshistorien, som du har særlig interesse for, der er så mange emner, så det er umuligt at skrive dem allesammen, men som landmand ville jeg naturligvis vælge landbrugets udvikling siden midten af forrige århundrede, da de første traktorer afløste gårdens trækheste og det blandede brug blev afløst af specialiseret dríft. Det kunne jeg skrive mange sider om, da jeg selv har oplevet det. Det var på mange måder en sørgelig og vemodig tid. Det var her det industrialiserede landbrug begyndte og her landbruget tabte sin sjæl. Nu var landbruget ikke længere en måde at leve sit liv på, nu gjaldt det produktion for enhevr pris, det var ikke længere det selvforsynende landbrug, det var kapitalen, der viste sit kolde ansigt. Begærligheden tog over, vi fik burhøns, tremmelkalve og bundne søer, køerne er poå det sidste nægtet adgang til de grønne marker om sommeren, og i det hele taget er det en sørgelig tid. Så er det bedre, at vi udsletter os selv, så jorden kan få sin grønne far og sin friske luft igen og dyrene kan leve på deres betingelser.

Nå det var slet ikk meningen, at det skulle være så langt mit indlæg, men jeg elsker naturen og værner om den, jeg har lagt 5 tønder land af min jord ud til vildtet, som jeg selvfølgelig ikke kunne drømme om at rende rundt efter med en bøsse på skulderen. Et fotoapparat ja og en mikrofon.


Skriv et svar til: emne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.