Latin

HJÆÆLP DET HASTER!!

03. februar 2010 af REZAH (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave som jeg ikke kan finde ud af at løse....  

En jernklods opvarmes og afkøles derefter af luften. Afkølingen kan beskrives ved funktionen
a(t)=20+880*?0,95?^t,t≥0,
Hvor afkølingen påbegyndes til t=0, og a(t) er klodsens temperatur, målt i grader, til tiden t.
Hvilken temperatur blev jernklodsen opvarmet til?
Til hvilket tidspunkt er jernklodsens temperatur 200^o?
Hvilken temperatur har luften, hvor klodsen afkøles?
Hvilken temperatur nærmer klodsen sig, når tiden går?
Får jernklodsen (teoretisk) nogensinde en temperatur på 20^o?
 

håber at der er nogen der kan forklare mig denne opgave...


Brugbart svar (3)

Svar #1
03. februar 2010 af Mondayole (Slettet)

Kan du beskrive funktionen lidt bedre?

Jeg ved ikke hvad ? står for.

Men ved at sætte t =0 får du sandsynligvis den temperatur jernklodsen blev opvarmet til, da jernklodsen først opvarmes og derefter afkøles.


Svar #2
03. februar 2010 af REZAH (Slettet)

jo self... funktionen ser sådan ud...

a(t)=20+880*0,95^t,t≥0

ja okay... på den måde... men hvordan skal man regne tidspunktet :-S det gør mig lidt forvirret ..


Skriv et svar til: HJÆÆLP DET HASTER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.