Kemi

Kemi c, massen af eddikesyre....

08. maj 2010 af Mari5093 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude!
 

Jeg sidder med en aflevering og er gået lidt i stå :D

Det er en opgave om titrering af husholdningseddike, hvor jeg ved at:

der blandes  2 Ml husholdningseddike og 50 mL vand
NaOH bruges ved syre/base titreringen og phenolftalein som indikator.

Tilsat NaOH = 17,7 mL

Jeg mangler hjælp til følgende:

Hvad er m(Ch3COOH) i 100 mL husholdningseddike?
- Jeg har fået at m(CH3COOH) er 0,106 g, idet jeg har ganget M(CH3COOH) med n(CH3COOH). 
er det rigtigt?

Find massen af 100 mL husholdningseddike, mbl, hvis densiteten er 1,0 g/mL. ?
 

Find masse% af (CH3COOH) 

Jeg vil blive meget glad, hvis nogle vil give sig tid til at hjælpe :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2010 af mathon

      ...du har ikke angivet koncentrationen af de 17,7 mL NaOH


Svar #2
09. maj 2010 af Mari5093 (Slettet)

 Koncentrationen er 0,1 M NaOH


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2010 af mathon

n(NaOH) = (0,0177 L)·(0,1 mol/L) = 0,00177 mol
som ækvivalerer
0,00177 mol CH3COOH

    m = n·M =  (0,00177 mol)·(60,05 g/mol) = 0,106289 g i 2 mL

   


 massen af 100 mL ren husholdningseddike: (0,106289 g)/(2 mL)·(100 mL) = 5,31443 g
 massen af 100 mL blanding = (100 mL)·(1 g/mL) = 100 g

  masseprocent = ((5,31443 g)/(100 g))·100% ≈ 5,3%
      
 


Svar #4
10. maj 2010 af Mari5093 (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Kemi c, massen af eddikesyre....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.