Biologi

Genetik

18. juni 2010 af aaaa202 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg skal til mundtlig eksamen her snart. Jeg har sådan set meget godt styr på det hele, men der er enkelte steder i bogen, hvor jeg må indrømme jeg stadig er lidt forvirret.

1) Det er klart, at meiosen fører til genetisk variation, idet der både er mulighed for overkrydsning og de homologe kromosomer spredes tilfældigt under første deling. MEN! Når jeg så læser kapitlet om genetik, står der, at Mendels først lov er, at alelle gener adskilles ved kønscelledannelsen. Da alelle gener sidder på hver sit homologe kromosom (right?), virker dette modstridende ifht., at meiosen spreder de homologe kromosomer tilfældigt under første celledeling. 
Hvor går jeg galt?

2) Min biologibog kan godt lide begreber. Også når de kun tjener det formål at få det hele til at lyde mere kompliceret. Den snakker bl.a. en del om kromosomer, kromatider og kromatintråde. Men hvad er forskellen helt præcist på de her begreber? Mit eget bud er, at kromosomer egentlig er lidt misvisende, fordi de er en betegnelse for 2 replikerede kromantintråde, som er snoet op om hinanden. Det ville passe med, at kromosomer kun kan ses under selve celledelingen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2010 af 215 (Slettet)

 Mendels 1. lov
Ethvert individ har to allele gener for hver egenskab som adskilles ved dannelsen af gameter. Der dannes lige mange gameter med hvert allel, og hunlige og hanlige gameter forenes tilfældigt ved befrugtning

jeg tror at der menes at de adskilles ved overskrydsning ved meiose

kromosomer er i cellekernen , 46 findes, en kromatid er bare en del af DNA'ets  gen (tror jeg ) i starten af meiosen koder de jo for det samme.  kromatintråde har jeg ikke hørt, men vil tro at det er DNA
 


Skriv et svar til: Genetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.