Debat

Stress

21. august 2010 af Djemba (Slettet)

Hej alle.

Jeg tænkte at der måske var nogle herinde som har noget erfaring, hvad angår at melde sig fra arbejde pga. stress.

Jeg har over en længere periode følt mig helt udtømt for overskud og her på det seneste er det at gå en tur i netto eller lave lidt simpelt aftensmad blevet noget nær umulige ting at få gjort. Jeg har aldrig tidligere haft det sådan her. De sidste par uger har jeg faktisk ikke haft noget nævneværdigt socialt liv, i det jeg ikke har kunne overskue at være sammen med andre eller at møde nye mennesker. Jeg har også problemer med at sove, selvom jeg føler mig træt. Føler mig decideret anspændt når jeg går i seng.

Jeg har tænkt mig at gå op til lægen på mandag og forklare, hvordan jeg har det. Kan man få en erklæring, hvor man bliver meldt syg pga. stress, så ens arbejdsgiver er påtvunget at betale sygepenge?

Jeg arbejder i øvrigt som sikkerhedsvagt og ved at det i mit firma er noget af et tabu at melde sig syg for noget som stress. Jeg bekymrer mig naturligvis for om jeg ender med en fyreseddel, men samtidig må mit helbred komme først.

Ville det være en ide at melde mig ind i en fagforening før jeg begiver mig ud i dette. Kunne sagtens forestille mig at min chef ville forsøge at krybe bekvemmeligt ud af dette.

Mvh. Djemba.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2010 af peter lind

Jeg er ikke læge; men for mig lyder det som om du har en alvorlig depression. Du skal omgående til læge med det.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. august 2010 af klotte (Slettet)

Kære Djemba

Jeg er enig...du skal til læge - har vendt rundt på døgnrytmen og har en depression. Det kan man have i forskellig sværhedsgrad. Din lyder til at være i den lettere ende- og så skal der bare noget kemi til at klare den.

skynd dig til lægen ....så må en sygemelding klare det så du ikke fyres.


Svar #3
22. august 2010 af Djemba (Slettet)

Mange tak for svarene. Skal nok være glad for at jeg ikke skal starte på Uni i denne omgang, det havde været ualmindelig dårlig timing.

Jeg tager en tur op til lægen. Hader bare at skulle samtale med min chef på et så følsomt område.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. august 2010 af klotte (Slettet)

Lad mig lige hører fra dig når du har været hos lægen .....ja det er da godt du ikke skal på rustur imorgen !


Svar #5
23. august 2010 af Djemba (Slettet)

Tak for støtten Klotte. Det varmer. Har fået en tid til lægen i morgen. Valgte at ringe min chef op og fortælle ham om min situation og han fortalte mig at jeg ikke ville få en krone sygepenge ud af ham, hvis jeg meldte mig syg over en lidt længere periode med stress eller depression. Det er sgu dejligt, når ens arbejdsgiver er ligeglad med en. Han er forpligtet til at betale sygepenge til mig i følge kontrakten, uheldigvis er jeg ikke medlem af en fagforening, det skal jeg huske til en anden god gang.

I mellem linjerne sagde han at han ville fyre mig, og fint med det, så er jeg fri for ham og kan koncentrere mig om mit helbred. Jeg må så få lidt hjælp af kommunen selvom det absolut ikke huer mig at skulle få hjælp fra staten af. Men indtil jeg bliver rask igen, er det nok en god ide og ret beset strengt nødvendigt, hvis jeg skal betale min husleje.


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. august 2010 af klotte (Slettet)

Pyt med det fjols Djemba....medmindre der er en jurist herinde som kan hjælpe ?

Har du været hos lægen ?

Mange tanker

Klotte


Svar #7
25. august 2010 af Djemba (Slettet)

Ja, det har jeg. Fik en sygemeldning på en måned og så blev jeg henvist til en psykolog. Det er nok også en god ide. Må sørge for at komme op igen, i stedet for at ignorere det og tvinge mig selv på arbejde.

Igen. Tak for tankerne,


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. august 2010 af Economist (Slettet)

Det er vel ikke for sent at melde sig ind i en fagforening? Det er A-kassen, man skal være medlem af i minimum et år, før der kan komme penge hjem i kassen igen.


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. august 2010 af klotte (Slettet)

God ide Econ !

Har du fået en tid ?

Flere tanker :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. august 2010 af Mary2002 (Slettet)

Måske skyldes det også dit psykiske tilstand?

Tjek den her side http://www.sind.dk/psykiske_sygdomme.6 måske hjælper det?

Psykiske tilstand kan udvikle sig til angst og depression, hvis ikke man får styr på stresstilstanden. ellers ved jeg ikke  ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
31. august 2010 af klotte (Slettet)

# hej Mary ....det er jo lige præcist det Djemba selv er klar over og derfor han skal sygemeldes....


Brugbart svar (1)

Svar #12
31. august 2010 af Mary2002 (Slettet)

#11 jae, i know that ;) Hans helbred er vigtigere end noget andet


Brugbart svar (1)

Svar #13
26. oktober 2011 af JesperOlesen (Slettet)

Hej Djemba.

 

Synes, det er så fedt, at du har valgt at være ærlig over for dig selv og omverdenen omkring din depression. Jeg håber, at din arbejdsgiver blev nødt til at betale dig løn. Hvordan gik det? Fik du medlem af en fagforening, som kunne hjæpe dig? Depression er en folkesygdom, som vil brede sig mere og mere fremover. Verdenssundhedsorganisationen WHO skønner, at depression vil blive det største samfundsøkonomiske problem inden for få år. Hvordan gik det med psykoterapien? 

Det virker som en volsom depression, som du har udviklet. Hvilken type behandling får du nu? Er du klar til arbejdsmarkedet igen? Fandt en god depression test her, men jeg går ud fra, at du allerede har fået en diagnose. Hvor voldsom er din depression ifølge den depression test, som du tog hos lægen eller psykologen? 

Forhåbentligt har behandlingen af din depression gjort din tilværelse meget mere udholdelige nu, så du kan finde glæde i hverdagen. Måske har du brug for at gå andre veje med dit liv. Nu har du forhåbentligt haft meget tid til at revidere dit liv og finde ud af, hvad du vil med dit liv og hvad der bringer dig glæde.

De varmeste tanker herfra :-)

Vil være dejligt med en opdatering!


Brugbart svar (1)

Svar #14
20. januar 2012 af JesperOlesen (Slettet)

Lige en opdatering omkring depression tests og en personlig erfaring, som jeg havde for nyligt. En af mine gode venner brugte for nyligt denne depression test, hvor han desværre opdagede, at han har tegn på svær depression. Men han vil ikke opsøge hjælp, da han mener, der ikke er noget galt med ham. Det er depression testen, som underlig siger han. Hmm, jeg er nu ret bekymret, da et så tydeligt tegn på en depression næppe kan være en fejl i testen! Det er trods alt sådan, at testen bygger på data fra anerkendte psykologer/psykiatere.


Brugbart svar (1)

Svar #15
20. januar 2012 af 123434

0# Måske har du presset dig selv for hårdt over en længere periode.


Brugbart svar (1)

Svar #16
04. februar 2012 af klotte (Slettet)

# 14 det er typisk tegne på psykose eller en alvorlog depression at man nægter fakta , nægter at tage medicin og nægter at erkende at man er syg. derfor kan tvangsindlæggelse være nødvendig- kontakt hans egen læge.

Kære Djemba vi er mange som tænker på dig- hvordan går det ?

kh 

klotte


Brugbart svar (1)

Svar #17
05. februar 2012 af JesperOlesen (Slettet)

Ja, god pointe Klotte. Manglende erkendelse af depression er et kæmpe problem. Det er kun, hvis folk har erkendt , at de muligvis har et problem, at de tager en test eller opsøger hjælp.


Skriv et svar til: Stress

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.