Fysik

HJælp til planets banekurve!!!

23. august 2010 af 5631 - Niveau: A-niveau

Astronomer vurderer planets omløbstid til ca. 560 år, jeg har beregnet banekurvens halve storakse a til 1,016*10^10km.

2003UB313 bevæger sig i en forholdvist flad ellipseformet bane, der danner en vinkel på 44 grader med jordens ban. I øjeblikket befinder den sig i det område af banekurven, der er længst væk fra solen, og afstanden fra solen er ca. 14,6*10^9km.

Jeg skal da beregne hvor tæt 2003UB313 kommer på solen i sin banekurve.

Ville sætte stor pris på lidt hjælp. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Banekurvens halve storakse er korrekt beregnet til a = 1,016·1010km . Planeten bevæger sig i en ellipseformet bane omkring Solen med Solen i ellipsens ene brændpunkt. Summen af plenetens mindste og største afstand til Solen er derfor = 2a. Nu opgives den største afstand fra planeten til Solen at være 14,6·109km. Den mindste afstand er derfor

2a - 14,6·109km = 5,73·109km .


Svar #2
23. august 2010 af 5631

Mange tak


Skriv et svar til: HJælp til planets banekurve!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.