Matematik

Areal som funktion

09. september 2010 af proeliator (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg sidder og knokler med følgenede spørgsmål i min matematikB-aflevering:

"En kasse med kvadratisk bund har rumfang 125.

Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund".

Jeg har vedhæftet et billede, så det måske er lettere at forstå.

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Studieportalen.bmp

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2010 af mathon

       V = h·x2

       125 = h·x2

        h·x = (125/x)

   Ov = 4·h·x + 2x2

   Ov = 4·(125/x) + 2x2

   Ov(x) = 2x2 + 500/x   x>0


Skriv et svar til: Areal som funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.