Biologi

osmose i Kartofler

16. september 2010 af Acmilan10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvilken saltkoncentration modsvarer koncentrationen af store molekyler (opløste stoffer) i kartofler?
'Isotonisk saltvand' indeholder salt der svarer til menneskekroppens cellers indhold af opløste stof-fer. Hvorfor er det bedst at fx. øjenskylning og sårrensning sker med isotonisk saltvand, og at fx. organer (fx til transplantation) rengøres og opbevares i isotonisk saltvand.
Hvorfor tager vejtræer skade af for meget saltning om vinteren? - og hvorfor kan ukrudt bekæmpes med salt?

Hvorfor er salt- eller sukker-syltning effektive konserveringsmetoder?

Hvorfor putter man salt ved kartofler når de skal koges?

Kan du desuden give en baggrund for at planter (og svampe og bakterier) ikke tager skade af at vokse steder hvor deres omgivelser indeholder en lavere koncentration opløste stoffer end de selv har i cellerne?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2010 af -Linda- (Slettet)

Der er et utal af osmose besvarelser herinde som kan hjælpe dig :)


Skriv et svar til: osmose i Kartofler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.