Kemi

Kemisk ligvægt

06. oktober 2010 af muju (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har en opgave der så således ud, men jeg har lidt svært ved at løse den så hvis nogen kan finde ud af det vil det glæder mig hvis de ku hjælpe mig:

opgaven)

Stoffet dinitrogentetraoxid eksisterer som rent stof ved meget lav temperatur. Ved almendelige temperatur er stoffet delvist omdannet til nitrogendioxid:

N2O4(g)↔2NO2(g) Kc=0,0032 M (20oC)
Lige vægten indstiller sig lynhurtigt. Beregn koncentrationen af NO2 i en beholder, hvor koncentrationen af N2O4 er 0,12M, når ligevægten har indstillet sig. Temperaturen er 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af Phienix (Slettet)

Du skal øve dig lidt i at skrive ligevægtskonstanter op :)

Kc = [Produkt1]p1*[Produkt2]p2*[Produkt3]p3.... / [Reaktant1]r1*[Reaktant2]r2*[Reaktant3]r3....

Grunden til der står opløftet i p1, p2, p3, r1, r2 og r3 er at du skal opløfte dine koncentrationer med dine stykiometriske koefficienter.

Her vil du få

Kc = [NO2]2 / [N2O4] = 0.0032.

Du bliver bedt om at finde [NO2]

[NO2]2 = Kc * [N2O4]

[NO2] = √( Kc * [N2O4 )

Du har tal for både Kc og [N2O4], så det er bare at sætte ind.

Du skulle gerne få [NO2] = 0.0196 M


Svar #2
07. oktober 2010 af muju (Slettet)

jeg forstå faktisk ikke hvad du mener du siger jeg har tallene for både kc det 0,0032 M men hvad er talle så for N2O4 og hvorfor harr du skrevet kvadratroden 


Skriv et svar til: Kemisk ligvægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.