Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Finansieringsform

29. oktober 2010 af hjælpmig! (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg går på en akademisk uddannelse, og har virkelig brug for hjælp i Erhvervsøkonomi!

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

En virksomhed kan hos en leverandør vælge mellem følgende betalingsbetingelser:

1. Betaling pr. 8 dage - 2 %

2. Betaling pr. 3 måneder netto

A. Hvilken finansieringsform skal vælges ud fra en ren rentebetragtning?


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis prisen er K betales efter form 1 beløbet 0,98·K mens der efter form 2 betales K . Man skal så se på, om beløbet 0,98K ved forrentning over 3 måneder og efter betaling af eventuelle skatter overstiger K. Hvis det er tilfældet, kan form 2 bedst betale sig.


Svar #2
30. oktober 2010 af hjælpmig! (Slettet)

Hvad hedder disse finansieringsformer du omtaler? Er nemlig ikke helt sikker på jeg forstår det.


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg henviste til beskrivelsen i din opgave i #0. Der beskrives to finansieringsformer, 1. og 2.


Brugbart svar (2)

Svar #4
30. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

Virksomheden kan opnå 2% kontantrabat ved at betale inden for 8 dage, frem for at kunne udskyde betalingen i 3 måneder. Om det er god forretning afhænger af virksomhedens interne renter. Virksomhederne vil ofte have likvidtetsbetragtninger med i deres overvejelser, men det skal man se bort fra her. Man skal beregne den årlige interne rente når man kender den interne rente 2% for (90dage - 8dage) = 82dage.       82 dage er (360/82) = 4,3902

Intern rente = 1,02 4,3902  -1 =  9,1%    hvor 1,02 er fremskrivningsfaktoren til 2%. 


Svar #5
30. oktober 2010 af hjælpmig! (Slettet)

#4

Vil det sige at virksomheden bør vælge 1. betalingsform?


Brugbart svar (2)

Svar #6
31. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

Jeg burde måske lige have tilføjet at det er lånerenten for de ekstra 82 dages kredit som er blevet beregnet til 9,1%.  Om det så kan betale sig for virksomheden at vælge 1 eller 2 betalingsform, afhænger af virksomhedens interne rente og den skal være kendt.

Hvis virksomhedens interne rente > 9,2% er betalingsform 2 mest fordelagtigt.

Hvis virksomhedens interne rente < 9,2% er betalingsform 1 mest fordelagtig

Stor intern rente  → ønske om penge  → Ønske om kredit → betalingsform 2       og omvendt 


Skriv et svar til: Finansieringsform

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.