Matematik

Søde mennesker?

16. december 2010 af nonoo (Slettet) - Niveau: B-niveau

hei...Jeg har brug for jers hjælp til at løse de to opgaver:)?

Bestem en ligning for den tangent til grafen for f(x)=x1/2 der har hældningskoefficienten 2.

Bestem a , så linjen med ligningen y=12x+a er tangent til grafen for f(x)= -3x2


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

1) Tangenten skal have hældningskoefficient 2. Løs derfor ligningen f'(x0) = 2 og opskriv nu ligningen for tangenten til grafen for f(x) i punktet (x0 , f(x0)) .

2) Tangenten skal have hældningskoefficient 12 . Løs derfor ligningen f'(x0) = 12 og bestem nu a, så

f'(x0)·(x -x0) + f(x0) = 12x + a , dvs a = f(x0) - f'(x0)·x0 .


Skriv et svar til: Søde mennesker?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.