Biologi

Syntese af triglycerider og polysaccharider

20. december 2010 af Andenger (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Jeg håber virkelig i kan hjælpe mig, for er ved at gå ud af mit gode skind. Jeg sidder og læser til eksamen, og har i pensum et læringsmål under biokemi der hedder "Syntese af triglycerider og polysaccharider".

Både i bøger og på nettet, kommer der for triglycerider forksellige ting op. Lipolyse, lipogenese, fedtsyre spiral, og de forskellige steder kan ikke blive eneige om om syntesen af triglycerider, betyder nedbrydelse af triglycerider, opbyggelse af triglycerider fra kulhydrater, oplagring. Der står tusind forskellige ting, og jeg er SÅ forvirret!!

Er der nogle der lige kort kan forklare hvad det er jeg skal gå ud fra er menes med Syntese af triglycerider.. og polysaccharider også

TUSIND TAK FOR HJÆLPEN!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2010 af M_Malling (Slettet)

Syntesen af triglycerid betegnes lipogenese, mens nedbrydelsen af triglycerid hedder lipolyse.

Kroppen kan kun danne polysaccharid på en måde, nemlig glykogen. Denne proces kaldes glykogenese, mens nedbrydelsen kaldes glykogenolyse.

Triglycerider kan godt dannes ud fra kulhydrat. Det sker ved at sende et glukosemolekyle gennem glykolysen hvorved man får to Acetyl-CoA. Disse kan omdannes til Malonyl-CoA som så kan danne en fedtsyre. Dette gøres ved at sætte flere Malonyl- CoA sammen til en lang kæde.


Skriv et svar til: Syntese af triglycerider og polysaccharider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.