Matematik

Integral

21. april 2014 af signehas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, i nedestående opgave har jeg nogle problemer:

a'eren: Jeg tror man kan finde forskriften vha. tre ligninger med tre ubekendte, da jeg kan se at punkterne er:

(0,175) , (500,175)  , ( 250,120). Men er dette rigitgt?

b'erner: denne opgave ved jeg  ikke helt hvordan skal laves.

Håber I vil hjælpe.

Screen Shot 2014-04-21 at 15.48.35.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det ser rigtigt ud.

Parabelen y = p(x) har toppunkt i (250;120) , og p(x) - 175 har rødder i x = 0 og x = 500, så der gælder

        p(x) = 175 + a·x·(x-500)

hvor oplysningen om toppunktet benyttes til at bestemme a.

b) Rumfanget bestemmes som summen af rumfanget af et omdrejningslegeme (parabelen drejes omkring x-aksen), 2 cylindre, samt en halvkugle.


Svar #2
27. april 2014 af signehas (Slettet)

Jeg forstår ikke helt b'eren.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Forstår du ikke, at det samlede rumfang kan bestemmes ved at opdele legemet som nævnt i #1?


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.