Samfundsfag

En nørd derude ??

24. april 2014 af interesseret (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan kan man handle for at gøre noget ved klimaforandringer på lokalt, nationalt og globalt plan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2014 af LaPii (Slettet)

På lokalt plan handler det meget om løsningen på problemerne der opstår som følge af klimaforandringerne. Der er det f.eks. lokal afledning af regnvand der er rigtig interessant at kigge nærmere på. Ellers handler det lokalt om at begrænse forbruget (både fødevaremæssigt og energimæssigt), opsætte vindmøller og sådan nogle ting.

På nationalt plan er det både lovgivning og investeringer. Her opstilles de overordnede rammer/målsætninger for kommunerne, der så skal implementere klimavenlige løsninger. Staten kan dog også gå ind og finansiere eller investere i klimaløsninger på lokalt plan

På globalt plan er det primært lovgivning og retningslinjer. IPCC (FNs klimapanel) undersøger hvordan det står til og opstiller forskellige scenarier for fremtiden, alt efter hvilke målsætninger der fokuseres på. På globalt plan skal der opnås konsensus omkring de tiltag, der skal implementeres på nationalt og lokalt plan, og det er ofte her kæden hopper af, fordi det langt fra er alle lande der har de samme midler til at opnå de samme mål, og det er langt fra alle lande der har samme interesser i klimaløsninger. F.eks. er Asien et sted hvor der produceres meget, der er mange fabrikker og mange MANGE klimaforhold der skal tages hensyn til og ikke mindst investeres i. Derfor er der mange asiatiske lande der synes det er overgjort, mens Europa synes det er for undergjort. Danmark har selvfølgelig også interesser i at eksportere så mange vindmøller som muligt, så der er altså "skjulte" interesser på begge sider. 

Håber det kan bruges. 


Svar #2
24. april 2014 af interesseret (Slettet)

Tusind tusind tak - ingen tvivl om at det er utrolig brugsomt! Tak!


Svar #3
24. april 2014 af interesseret (Slettet)

Nogle der ved hvad der skal til, for at FN kan gøre noget effektivt i forhold til klimaforandringerne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2014 af 123434

Danmark kan lave love på nationalt plan. Hvis folketinget er enig om en lov på klimaområdet, kan den indføres i Danmark. Det er så miljøministeriets ansvar at føre loven ud i livet, så den kommer til at gælde/fungere ude i det danske samfund. 

I EU kan man lave forordninger eller direktiver, som gælder alle EU-landene, og de er forpligtet til at overholde disse.

EU kan komme med et direktiv med det formål f.eks. at begrænse landenes udledning af CO2. Det er således en målsætning om en mindre udledning af CO2, som landene er forpligtet til at følge. De bestemmer så selv, hvordan de vil nedbringe mængden af CO2, som de udleder. Nogle vil måske bruge mere solceller, andre måske vindmøller osv. 

Det er en forordning, når EU fælles regler inden for luftfourening, affald, kemisk produkter osv. En forordning gælder direkte i det enkelte medlemslov, når loven er blevet vedtaget i EU. Medlemslandene kan ikke vælge loven til eller fra, men er forpligtet til at indføre lovgivningen og overholde den. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

En anden gang så lad dog være med at lave sådan en nedgørende titel på din tråd. (Hvis nørd skulle menes som noget negativt.)


Svar #6
24. april 2014 af interesseret (Slettet)

Overhovedet ikke ?? Nørd er kun positivt? Jeg tror udemærket godt, at du ved hvad jeg mener. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skulle måske sætte dig ind i, hvad ordene betyder, før du bruger dem:

http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=n%C3%B8rd


Svar #8
30. april 2014 af interesseret (Slettet)

Person der er stærkt interesseret i et bestemt emne - den betydning kan det have og den betydning er også til brug i denne sammenhæng. Ikke det andet, og det ved du også godt :)))))


Skriv et svar til: En nørd derude ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.