Matematik

sin^-1

01. juni 2014 af jona3694 - Niveau: B-niveau

jeg sidder og laver min mundtlige fremlæggelse i mat, og er stødt på et problem under trigonometri.

jeg ved at for at vinde en vinkel skal man tage, i mit tilfælde, sin^-1 men hvorfor bruger man sin^-1 og hvad betyder det???

mit eksempel er sin(A)=3/5=0,6

sin^-1(0,6)=36,87


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2014 af peter lind

Det er den inverse til sinusfunktionen i intervallet [-π/2, π/2] eller sagt med andre ord: løsningen til til ligningen sin(x) = a,  x ∈ [-π/2, π/2]  er sin-1(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2014 af SuneChr

# 0
Du skal være opmærksom på, at
sin Θ  =  sin (180º - Θ)  =  3/5


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2014 af AskTheAfghan

Udtrykket sin-1(v) er den inverse ("omvendte") funktion for sin(v). Husk, at sin-1(v) forstås ikke som 1/sin(v).

Med dit eksempel, hvis sin(A) = 0.6, så er A = sin-1(0.6) ≈ 36.87º.


Svar #4
03. juni 2014 af jona3694

mange tak


Skriv et svar til: sin^-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.