Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Købmandsregskab

18. august 2014 af piabing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Omsætning= 100 kr.

Gross margin = 40%

Omk.= 10 kr.

Hvad er din bundlinie?

Er svaret 36? Hvis ikke, hvordan regner man bundlinie ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2014 af Therk

Hvordan er du kommet frem til 36kr?

Gross margin er forskellen mellem indtægter og udgifter. En GM på 40% på en omsætning på 100 kr svarer til en indtægt på

100 \text{kr}\cdot 0.4 =40 \text{kr}.

Træk herefter de yderligere omkostninger fra salgsindtægterne og du står tilbage med 30 kr.


Skriv et svar til: Købmandsregskab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.