Historie

Hvad betyder push/pull?

27. august 2014 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvad betyder push og pull? Nogle der gider at forklare mig det tak?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2014 af MaibritG

Jeg plejer at definere pull/push med at pull er en naturlig konvergerende retning, dvs. et kærligt skub i den rigtige retning, mens push skaber ændringer gennem rammer. Men der findes andre definitioner, som eksempelvis målretter sig mod markedsføring:

Push/pull strategi
Push strategi betyder at man skubber eller presser afsætningen igennem til forbrugerne via en indsats rettet mod distributionsledet, grossisten eller detailhandelen. Afsætningen til slutbrugeren overdrages til dette led. Typisk er der i dette tilfælde et stærkt distributionsnet.

Pull strategi betyder det modsatte; at man trækker afsætningen gennem distributionsleddet ved en direkte påvirkning af forbrugeren. Herved opnås den fulde kontrol over markedsføringen til slutbrugeren, med muligheden for at etablere den ønskede branding. Push-strategien er normalt billigere, da man ikke investerer i opbyggelse af markedspositioneringen, men til gengæld har man altså heller ingen kontrol hermed.

Kilde: http://www.berg-marketing.dk/mediastrategi.htm

Eller i forhold til historie (jeg har lavet en googlesøgning på dette, og kilden er ikke optimal):

Push-pull-effekten kan bruges om immigration og emigration.

"Push" i denne sammenhæng henviser til immigranter, som bliver "skubbet" væk fra deres land, eksempelvis på grund af hungersnød, fattigdom, ect., eller om de bliver tiltrukket ("pull") ved idéen om et nyt og bedre samfund.

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Push-pull-effekten_%28immigration%29

En bedre kilde kunne være denne:

Pull- eller push-effekten

Der var mange grunde til, at folk rejste til Amerika. Enten var det spændingen og drømmen, som tiltrak udvandrerne. Det kaldes pull- effekten. Eller også var der omstændigheder derhjemme, som gjorde en flytning attraktiv. Det kaldes push-effekten. Fx kunne ens hus og afgrøder være blevet ødelagt af vejret, eller ens dyr døde af sygdom. Så havde familien ikke noget at leve af.

Kilde: http://www.historiefaget.dk/typo3temp/tx_cliopdfprint/UdvandringentilUSA_151012_alla0393.pdf

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: Hvad betyder push/pull?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.