Matematik

hjælp?

31. august 2014 af okayholy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et lygtepæl skal 7m over jorden fæstnes med en stålwire, som fastgøres i jorden 2m fra lygtepælen. Hvor lang skal stålwiren være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2014 af PeterValberg

brug Pythagoras' læresætning...
der er tale om en retvinklet trekant, hvor hypotenusen er stålwiren

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
31. august 2014 af okayholy (Slettet)

Altså 72+22 = c2


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2014 af PeterValberg

Ja, det er korrekt og hvis du lige "tager" kvadratroden, så får du wirens længde

c=\sqrt{7^2+2^2}=\sqrt{53}=\;_\cdots

hvor c er stålwirens længde

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
31. august 2014 af okayholy (Slettet)

Okay tak.


Svar #5
31. august 2014 af okayholy (Slettet)

7,3? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2014 af PeterValberg

#5 ja, hvis du afrunder til én enkelt decimal.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.