Matematik

Differentialregning

23. september 2014 af AngelzNight22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en opgave der hedder: Bestem ved håndkraft f'(0) og f'(3).

Min funktion hedder f(x)=4x2-16x+42.

Jeg ved at jeg i hvert fald skal skrive f'(0)=4*2*0-16*1 (hvis vi tager første eksempel), men skal 16 også gange med 0?

Håber i kan hjælpe!
Kh Natascha


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2014 af mathon

                           f{\, }'(x)=4\cdot \left ( 2\cdot x^{2-1} \right )-16\cdot \left ( 1\cdot x^{1-1} \right )+0


Svar #2
23. september 2014 af AngelzNight22 (Slettet)

Tak!

I samme opgave skriver de: Prøv at tegne grafen for f(x) i et computerprogram og svar på følgende: Hvad betyder det for grafen at f'(x)=0 for en bestemt værdi?

Jeg har allerede fundet f'(x)=0, men hvilken graf er det jeg skal skrive ind? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2014 af mathon

Du skal indskrive f(x)


Svar #4
23. september 2014 af AngelzNight22 (Slettet)

men hvilken f(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2014 af mathon

 f(x) = 4x2-16x+42.


Svar #6
23. september 2014 af AngelzNight22 (Slettet)

Så f(x) skal bare sættes ind i en graf i et computergram?

Hvad så med spørgsmålet jeg skal svare på? Er der at tangenten har hældningen 0?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2014 af mathon

                     f{\, }'(x)=8(x-2)

                     f{\, }'(0)=8(0-2)

                     f{\, }'(3)=8(3-2)

at
                    f{\, }'(x)=8(x-2)=0   betyder at x = 2

og at grafen for f(x) har ekstremum.


Svar #8
23. september 2014 af AngelzNight22 (Slettet)

hvordan finder du frem til de tal?:0


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2014 af mathon

videreberegning på #1

                      f{\, }'(x)=4\cdot \left ( 2\cdot x^{2-1} \right )-16\cdot \left ( 1\cdot x^{1-1} \right )+0=8x-16=8(x-2)


Svar #10
23. september 2014 af AngelzNight22 (Slettet)

Den havde jeg regnet ud så jeg fik -8... hvad har jeg gjort forkert?

f'(x)=4*2*1-16*1=-8


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.