Matematik

Differentialligning Hjælp

01. december 2014 af Marc2105 - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. Har brug for hjælp til nedenstående opgave.

I en model for koncentrationen af et bestemt rygestopmiddel i blodet hos en person er koncentrationen c(t) (målt i \mu g/L) som funktion af tiden t (målt i timer efter indtagelsen af stoffet) en løsning til differentialligningen

c'=-0,035\cdot c 

a) Hvor hurtigt aftager koncentrationen af rygestopmidlet, når koncentrationen i blodet er på 1,5 \mu g/L?

b) Bestem en forskrift for c(t), når det oplyses, at koncentrationen af rygestopmidlet er 2,0 \mu g/L til tidspunktet t=0. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. december 2014 af mathon

            a)

                          c{\, }'(t)=-0,035\cdot\left ( 1,5\; \frac{\mu g}{L} \right )

            b)

                          c(t)=C\cdot e^{-0,035\cdot t}

                          c(t)=2,0\cdot e^{-0,035\cdot t}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2015 af kanonking (Slettet)

hvordan får du resultatet til b?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2015 af mathon

#2
                                 c(0)=2{,}0\; \frac{mg}{L}=C\cdot e^{-0,035\cdot 0}=C\cdot 1=C


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2015 af kanonking (Slettet)

Wow tusind tak 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2016 af 00Julie00 (Slettet)

#2 kære mathon, vil du ikke være sød at skære det ud i pap, jeg har vendt og drejet det, men forstår det stadig ikke? altså opgave b


Skriv et svar til: Differentialligning Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.