Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Nulpunktsafsætning

28. april 2015 af Unico (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har følgende opgave, hvor tallene driller:

Beregn nulpunktsafsætning for en vogn med følgende data:

- Anskaffelsessum: 900.000
- Levetid: 6 år og lineær afskrivning
- Finansieringsmuligheder: 4% p.a. eller ca. 21.000 i gennemsnit
- Kontante kapacitetsomkostninger: 24.000 p.a.
- Variable omkostninger pr. time: 250 kr.
- Salgspris: 650 kr. pr. time

Nogen der kan hjælpe her?

På forhånd tak :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2015 af JM93 (Slettet)

Anskaffelsessum 900.000
Lineære afskrivninger (ansk./levetid) 150.000
Finansiering 21.000
K.O. 24.000
Faste omk. i alt (per år) = 195.000 

DB pr. time = 350

Nulpunktsafsætning (faste omk./DB) = 557 timer om året. 

Har du lavet opgave 10? :)


Svar #2
28. april 2015 af Unico (Slettet)

Tak, så var det nogenlunde rigtigt :) Men DB må vel være 400 kr. pr. time, ikke? (650-250)

Nej er desværre ikke nået til 10'eren endnu - ville ellers gerne kunne hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2015 af JM93 (Slettet)

Jo, selvfølgelig - og nulpunktet 488. Tastefejl, sorry :) 


Svar #4
28. april 2015 af Unico (Slettet)

Super! Tak for hjælpen, skriver nok med spørgsmål igen senere ;-)


Skriv et svar til: Nulpunktsafsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.