Matematik

Proportionalitetsfaktoren (jeg er blank)

05. september 2015 af Youssef213 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Variablen y er ligefrem proportional med viablen x. Til x-værdien 2,5 svarer y-værdien 4,4.

a) Bestem proportionalitetsfaktoren 

b) Udregn y når x = 5,5

c) udregn x, når y = 1,5


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2015 af Heptan

At y er ligefrem proportional med x betyder, at den kan skrives

y = k · x

hvor k er proportionalitetsfaktoren. Isolerer man k får man

k = y/x

Heraf kan man beregne proportionalitetsfaktoren k, idet x = 2,5 og y = 4,4. Brug resultatet i dine næste beregninger.


Svar #2
05. september 2015 af Youssef213 (Slettet)

tusind tak, du har llige redet min dag Hepton :) 


Skriv et svar til: Proportionalitetsfaktoren (jeg er blank)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.