Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hvad er en indtjeningsfunktion?

05. december 2015 af Ch0wd3r (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens jeg har en emne opgave for om parabler og andengradsfunktioner, men jeg forstår simpelthen ikke hvad en indtjeningsfunktion er? Har prøvet at søge på nettet, men der kommer næsten intet brugbart frem. Nogle herinde der kan hjælpe mig med disse 3 spørgsmål? Mangler kun disse spørgsmål besvaret for at blive færdig.

(har prøvet at stille samme spørgsmål i matematik forummet men fik at vide jeg skulle prøve herinde)

Hvad er en indtjeningsfunktion?

Hvad er forskriften for en indtjeningsfunktion?

Hvad sker der hvis en indtjeningsfunktion er lineær?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2015 af PeterValberg

Du må have nogle flere oplysninger..... opgavetekst ????

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. december 2015 af Ch0wd3r (Slettet)

Det er det eneste jeg har fået at vide i opgaven, resten er noget andet om omkostningsfunktioner og indtægtsfunktioner som jeg allerede har løst.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2015 af Jonas201 (Slettet)

Oftest

E.g.

Pris = -

Afsætning = x

Oms = pris*afsætning = (0,005x+30)*x

Omk = omk pr. stk*afsætning

omk pr. stk = 30

Omk = 30x

(0,005x^2+30x)-30x

Så oms er en 2. grads funktion

Omk er en lineær funktion

Overskud = omsætning - omk


Skriv et svar til: Hvad er en indtjeningsfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.