Matematik

Reduktion

16. august 2016 af ergot - Niveau: C-niveau

Jeg bokser lidt med reduktion af følgende ligning:

(a-2b)^2+(2a+b)^2-(a+2b)(a-2b)

Jeg er kommet fremtil følgende:

(2a)^2+2*(2a)*b*b^2+(2b)^2-2*(2b)*a+2a^2    jeg mangler det sidste led og hvordan jeg reducerer resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2016 af Euroman28

(a-2b)^2+(2a+b)^2-(a+2b)(a-2b)

du anvender 2 kvadratsætning på først del.

(a-2b)^2 = a^2 + 4b^2 - 2*a*2b = a^2+4b^2-4ab

del 2 af 1.kvadratsætning.

(2a+b)^2 = 4a^2 +b^2 + 2*2*a*b = 4a^2+b^2+4ab

tredjedel er tredje kvadratsætning.

-1((a+2b)(a-2b)) = -a^2+4b^2

Så kan du trække sammen på det hele.

a^2+4b^2-4ab+4a^2+b^2+4ab-a^2+4b^2 = 4a^2+ 9b^2

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.