Kemi

Dissociated acid

12. november 2016 af katvo - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en opgave jeg ikke kan finde ud af (opgavebeskrivelse i billedet).

Jeg har benyttet pH=-log[H+] og dermed udregnet koncentrationen af H+ for de tre pH. Derefter benytter jeg 10^-pKa=[A-]*[H+]/[HA]   hvor jeg sætter [A-]=[H+] og [HA] kender jeg ikke så sætter denne lig x, jeg får derfor for pH=3 følgende: 10^-4.35=0.001^2/(x-0.001)  =>   x=0.02339. Herefter benytter jeg [total]=[dissociated]+[undissociated], dvs 0.001+0.2339=0.2349. Sluttelig har jeg ([dissociated]/[total])*100=% dissociated ergo (0.001/0.2349)*100=4.3% dissociated at pH=3.

Men når jeg benytter dette for pH=5 og 7 så giver dette ikke facit, hvorfor?


Skriv et svar til: Dissociated acid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.