Matematik

parameterfremstilling

17. december 2016 af hi1234 - Niveau: A-niveau

Hvordan kan man aflæse en stedvektor i en parameterfremstilling? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2016 af mathon

               
                    \overset{for\; et\; variabel\! t \; punkt}{\underset{stedvektor}{\overrightarrow{OP}}}=\overset{for\; et\; fast\; punkt}{\underset{stedvektor}{\overrightarrow{OP_o}}}+t\cdot \overrightarrow{r}

                         \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} x_o\\y_o \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} r_1\\r_2 \end{pmatrix}


Svar #2
17. december 2016 af hi1234

er stedvektor punktet x0,y0 hvor man senere skal tage længde af den? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2016 af mathon

2D

              
                    \overset{for\; et\; variabel\! t \; punkt}{\underset{stedvektor}{\overrightarrow{OP}}}=\overset{for\; et\; fast\; punkt}{\underset{stedvektor}{\overrightarrow{OP_o}}}+t\cdot \overrightarrow{r}

                         \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} x_o\\y_o \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} r_1\\r_2 \end{pmatrix}

      

3D

              
                    \overset{for\; et\; variabel\! t \; punkt}{\underset{stedvektor}{\overrightarrow{OP}}}=\overset{for\; et\; fast\; punkt}{\underset{stedvektor}{\overrightarrow{OP_o}}}+t\cdot \overrightarrow{r}

                         \begin{pmatrix} x\\y\\z \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} x_o\\y_o\\z_o \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} r_1\\r_2\\r_3 \end{pmatrix}


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.