Matematik

andengradsligninger

26. januar 2017 af lucky4eva - Niveau: B-niveau

hej, er der nogle der kan hjælpe mig med at løse disse opgaver med forklaringer da jeg simpelthen ikke forstår det og jeghar svært ved at få fat på min lære da jeg læser på fjernundervisning. Håber der er nogle kan hjælpe mig, tusinde taaak på forhånd. :)

det er vedhæft i filen


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2017 af StoreNord

Alle opgaverne er bare 2.- gradsligninger. Du kan løse dem med diskriminant-metoden.

I den sidste skal du gange hele ligningen med y.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2017 af PeterValberg

Se video nr. 7 og 8 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2017 af MatHFlærer

Eftersom der er en masse opgaver af netop 2.-gradsligninger, så løser jeg den ene (B1) så du kan se hvordan man gør.

x^2-4x-12=0

Vi anvender diskriminantformlen

d=b^2-4ac

Her er a=1, b=-4, c=-12 så vi udregner

d=(-4)^2-4\cdot1\cdot(-12)=64, d>0 dvs. når d er større end 0, så er der to løsninger indenfor de reelle tal. Vi udnytter formlen for to rødder:

x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

Igen indsætter vi det vi ved, nemlig at b=-4, a=1 og d=64 så

x=\frac{-(-4)\pm \sqrt{64}}{2\cdot1}=\frac{4\pm 8}{2}=\left\{\begin{matrix} 6\\-2 \end{matrix}\right.

Dvs. løsningerne til andengradsligningen er

x=-2 \vee x=6

NB: Hvis d=0 så skal du bruge formlen 

x=\frac{-b}{2a}

Hvis d<0 så er der ingen reelle løsninger. Ellers kig på Peter Valbergs link. 


Skriv et svar til: andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.