Matematik

Variabelsammenhænge

28. maj 2017 af prinsessejessica (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en som kan forklare mig denne opgave?.. eller som evnt har lavet den som jeg må se ?

Matematik fra plus c stx HF - 1.Variabelsammenhænge 

Jeg er gået helt i stå... kan intet huske.. - er lige startet op efter mange mange år.. og kan nærmest intet huske.. og trænger til at få genopfrisket?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2017 af StoreNord

"Matematik fra plus c stx HF - 1.Variabelsammenhænge "

Der er nok ikke ret mange, der har lige det stykke tekst liggende.              :)

Du må vise os et problem, vi kan se.

--og dog

https://plus.systime.dk/index.php?id=572


Svar #2
28. maj 2017 af prinsessejessica (Slettet)

https://plus.systime.dk/index.php?id=510#c1080


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2017 af StoreNord

Ja?

Det er en stor sag!


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. maj 2017 af StoreNord

Hvis du idag (dag0) måler et bestemt hår, er det måske 5 cm langt.

Efter 7 uger er det måske 7 cm.

For at beskrive dette hårs vækst, laver vi et koordinat-system med dage på den vandrette akse og centimeter på den lodrette akse.

Vi kan nu afsætte et punkt der, hvor x=0 og y=5.

Vi kan også afsætte et punkt der, hvor x=7 og y=7.

Gennem disse 2 punkter kan vi tegne en ret linje.

Linjen afbilder vækst-funktionen  f(x) = ax+b    hvor b=5 er begyndelses-værdien.

For at finde a, benytter vi at f(7) = 7x+5 =7    altså  7x+5 =7       så er 7x=2   og x= 2/7

Altså er                          f(x)=\frac{2}{7}x+5

Se også vedhæftede.

Vedhæftet fil:Variabelsammenhænge.png

Svar #5
28. maj 2017 af prinsessejessica (Slettet)

Ih tak..

Men hvilket program har du brugt til at sætte det op?


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. maj 2017 af StoreNord

Geogebra kan hentes ganske gratis på Geogebra.org, men man kunne også bruge almindeligt kvadreret papir.                        :)

https://www.geogebra.org/download


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2017 af StoreNord

f(x)=\frac{2}{7}x+5 Denne fine ligning er selvfølgelig skrevet med fx:

                                                                                               \triangledown


Skriv et svar til: Variabelsammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.