Matematik

Bestemme værdi for tallet k.

24. september 2017 af sctknud - Niveau: C-niveau

En lineær funktion f er givet ved f(x) =-2x+k, hvor k er et helt tal. Her skal jeg bestemme en værdi for tallet k, så grafen for f ikke ligger i 1. kvadrant. 

Ik helt sikker. Tænker at k skal være et negativt tal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2017 af Mathias7878

Det har du ret i. Hvis k er et negativt tal, vil den ikke ramme nogle steder i 1. kvadrant. Derfor skal k=0 eller k>0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2017 af Mathias7878

Hvis k = 0 skærer grafen i origo (0,0) og stadigvæk ikke i 1. kvadrant

- - -

 

 


Svar #3
24. september 2017 af sctknud

mange tak!


Skriv et svar til: Bestemme værdi for tallet k.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.