Matematik

løs ligningssystemet

08. marts 2018 af Bang7812 - Niveau: B-niveau

hallo folkens jeg skal løse ligningssystemet 

x+y=2

3x+y=14


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2018 af peter lind

Træk den første ligning fra den anden. Så får du en ligning, der kun indeholder x


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2018 af Mathias7878

Start med at isolere y i den første ligning. Indsæt da det nye udtryk for y i den anden ligning og løs mht. til x.

Derefter kan du indsætte den fundne x-værdi ind i det første udtryk, hvor du isolerede y.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2018 af Mathias7878

Metoden i #1 kan også anvendes. Den er måske endda lettere i dit tilfælde. Metoden, som forklares i #1, kaldes for substitutionsmetoden (erstatningsmetoden).

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2018 af AMelev

Metoden i #1 er "Lige store koefficienters metode".
Metoden i #2 er "Substiturionsmetoden"


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2018 af StoreNord

Substitutionsmetoden


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2018 af Mathias7878

Lige store koefficienters metode:

  \small 3x+y-(x+y) = 14-2

  \small 3x+y-x-y = 12

  \small 2x = 12

  \small x = \frac{12}{6} = 2

hvoraf

  \small 6+y = 2

  \small y = -4

Substitutionsmetoden:

  \small x+y = 2

hvoraf

  \small y = 2-x

dvs

  \small 3x+(2-x) = 14

  \small 2x = 12

  \small x = \frac{12}{2} = 6

hvoraf

  \small y = 2-x = 2-6 = -4 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2018 af PeterValberg

#0  Se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: løs ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.