Matematik

Ekstremumspunkt på liniestykke

16. oktober 2019 af Jepp5220 - Niveau: Universitet/Videregående

Givet funktionen 

f(x,y)=x^2-4x+y^2-6y+13
får vi oplyst at den har et lokalt ekstremumspunkt på liniestykket x=0,     1<=x<=3
Skal finde x koordinaten for det ekstremumspunkt, how?


Svar #1
16. oktober 2019 af Jepp5220

Er det bare som normalt, at differentierer mht x og løse for f'(x) = 0?


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. oktober 2019 af Eksperimentalfysikeren

Der må være noget galt: x=0 og 1<=x<=3 stemmer ikke overens. Skal det ikke være y i det ene tilfælde?

Hvis den ene koordinat er 0 og den anden ligger i intervallet [1;3], skal du indsætte 0 for den faste variable og differentiere med hensyn til den frie variable og så finde nulpunkt på sædvanlig vis.


Svar #3
16. oktober 2019 af Jepp5220

Hov, ja det er y=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2019 af Eksperimentalfysikeren

Så indsætter du 0 i stedet for y og regner på helt normal vis med f(x).


Skriv et svar til: Ekstremumspunkt på liniestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.