Matematik

Binomialfordeling

21. april 2020 af Stiletter - Niveau: B-niveau

Hej jeg ved  ikke hvordan jeg svarer på dette spg.

Der udtages en stikprøve blandt den danske befolkning. Den binomialfordelte stokastiske variabel X betegner antallet af rygere i stikprøven. Det oplyses, at sandsynligheden for at der er præcis 8 rygere i stikprøven kan beregnes ved  
??(?? = 8) = ??(40,8) · 0,218 · 0,7932. 
a) Forklar betydningen af tallene 40 og 0,21 i formlen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2020 af janhaa

P(X=8)=\binom{40}{8}*0,218*0,793

totalt ant = 40

p(røyker) = 0,218


Svar #2
21. april 2020 af Stiletter

Er 0,21^8 , antallet af sandsynligheder for succes? 

Vedhæftet fil:Skærmbillede (275).png

Svar #3
21. april 2020 af Stiletter

#1

P(X=8)=\binom{40}{8}*0,218*0,793

totalt ant = 40

p(røyker) = 0,218

Har skrevet til dig under


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2020 af janhaa

#2

Er 0,21^8 , antallet af sandsynligheder for succes? 

ja


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2020 af janhaa

og 0,793 sh for ikke suksess


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2020 af apricotx

Prøv at sammenligne med formlen for binomialfordeling i Formelsamlingen. Der står størrelserne forklaret.


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.