Matematik

Kædereglen

28. oktober 2020 af Camilladamgaard1 - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med resten? jeg er nået så langt


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2020 af peter lind

sæt f(y) = √y     g(x) = 5x+5

g'(x) = 5

f'(y) = ½y


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2020 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= \sqrt{5x+5} \\ f(x) &= g\bigl(h(x)\bigr)\;,\,\left\{\begin{matrix} g(x)=\sqrt{x}\Rightarrow g'(x)=\frac{1}{2\sqrt{x}}\\ h(x)=5x+5\Rightarrow h'(x)=5\end{matrix}\right. \\ f'(x) &= g'\bigl(h(x)\bigr)\cdot h'(x) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2020 af mathon

    \small \begin{array}{llllll} \textup{eller noteret}\\& \begin{array}{llllll} \frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}=\frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} y}\cdot \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} y}(\sqrt{y})\cdot \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(5x+5)=\frac{1}{2\sqrt{y}}\cdot 5=\frac{5}{2\sqrt{5x+5}} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Kædereglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.