Kemi
Hydrogenbindinger
Hej, er der nogle som ved, hvorfor hydrogenbindinger bidrager til, at alkoholer har høje kogepunkter og smeltepunkter?
Svar #1
06. juni 2021 af mathon
Hvor kræver det størst energi
at adskille molekylerne
og få dem på dampform?:
1) Når der forekommer hydrogenbindinger mellem molekylerne
2) Når der ikke forekommer hydrogenbindinger mellem molekylerne
Det er vel 1)
Alkoholers høje kogepunkt skyldes vel at det kræver meget energi for at løsrive molekylerne fra hinanden og bringe det på gasform - ligesom du skriver. Jeg forstår bare ikke hvordan hydrogenbindinger bidrager til høje smeltepunkter.
Kan hydrogenbindinger også medvirke til at få dannet OH-gruppen? Dette vil vel så bidrage til, at alkoholen bliver mere polær, jo flere OH-grupper den indeholder?
Skriv et svar til: Hydrogenbindinger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.