Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Afskrivninger

19. juni 2023 af Kasper643 - Niveau: B-niveau

hej jeg vil hører om jeg har gjort den her opgave rigtig

opgaven 

pgave 2 – Afskrivninger JYSK ønsker at købe nye diske til butikken i Vordingborg. Det tilbud som de har fået lyder på 540.000 kroner inkl. moms. De ønsker at montrerne skal afskrives efter den lineære metode over 5 år. JYSK vurderer at diskene kan sælges efter de 5 år til 50.000 kroner.

1. Beregn den årlige afskrivning.

2. Udfyld nedenstående skema År Primoværdi Årlig afskrivning

Bogførte værdi  Primoværdi Årlig afskrivning Bogførte værdi 2 3 4 5

3. Bogfør årets afskrivning for år 1 på T-skitser.

4. Hvordan påvirker denne afskrivning årets resultat og likviditet?

og mit svare 

Den årlige afskrivning kan beregnes ved at dividere forskellen mellem primoværdi (købsprisen inklusive moms) og restværdi (salgsværdien efter 5 år) med antallet af år:

Årlig afskrivning = (Primoværdi - Restværdi) / Antal år

Primoværdi = 540.000 kroner Restværdi = 50.000 kroner Antal år = 5

Årlig afskrivning = (540.000 - 50.000) / 5 = 98.000 kroner

Så den årlige afskrivning er 98.000 kroner.

Udfyldt skema:

År Primoværdi Årlig afskrivning Bogførte værdi 1 540.000 kr 98.000 kr 442.000 kr 2 442.000 kr 98.000 kr 344.000 kr 3 344.000 kr 98.000 kr 246.000 kr 4 246.000 kr 98.000 kr 148.000 kr 5 148.000 kr 98.000 kr 50.000 kr

Bogfør årets afskrivning for år 1 på T-skitser:

Årets afskrivning er 98.000 kr.

Denne afskrivning påvirker årets resultat og likviditet på følgende måde:

Årets resultat: Afskrivningen påvirker årets resultat ved at reducere indtægterne med afskrivningsbeløbet (98.000 kr). Dette resulterer i en højere udgift og dermed et lavere resultat før skat.
Likviditet: Afskrivningen påvirker ikke likviditeten direkte, da der ikke er nogen kontantstrøm involveret. Dog kan den årlige afskrivning reducere virksomhedens skattepligtige indkomst, hvilket kan påvirke likviditeten ved at reducere skatteudgifterne og dermed øge den disponible likviditet.


Skriv et svar til: Afskrivninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.