Matematik

Pool Spil

26. oktober 2023 af Hurray - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg denne?
HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2023 af SuneChr

a)  Bør du kunne se.
b)  Pythagoras.
c)  Er muligvis den sværeste.
SP 261020230158.PNG

Vedhæftet fil:SP 261020230158.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2023 af M2023

#1. c) Den viste trekant er en 30-60-90 trekant og hypotenusen er derfor to gange den mindste katete = 2r.

Lambda (λ) er den lange katete = 

\sqrt{(2r)^2-r^2}=r\sqrt{3}

Den samlede længde af en side i den røde trekant bliver 

6r+2r\sqrt{3}=2r(3+\sqrt{3})

og hele omkredsen bliver derfor

3\cdot 2r(3+\sqrt{3})=6r(3+\sqrt{3})


Skriv et svar til: Pool Spil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.