Matematik

Bestem en forskrift

06. december 2023 af Eca - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået en opgave for, som jeg er lidt i tvivl om. Skal bestemme en forskrift som angiver andelen af rygere, men hvis ikke helt hvordan jeg skal gøre det. Nogle der kan hjælpe?

Har linket opgaven (det er spørgsmål b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2023 af peter lind

g(t) = y(t)/N(t) hvor y(t) er svaret på opgave a


Svar #3
07. december 2023 af Eca

Hvorfor bliver de divideret?


Svar #4
07. december 2023 af Eca

Kan dette passe?


Svar #5
07. december 2023 af Eca

Hvorfor får jeg et irretionelt tal når jeg differentiere funktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2023 af ringstedLC

\begin{align*} f(t) &= 721\cdot 1.0092^t=721\cdot e^{0.0092t} \\ N(t) &= \frac{12245}{1+1.74\,e^{{\color{Red} -}0.0273t}} \\ g(t) &= \frac{f}{N}=\frac{721\cdot e^{0.0092t}\cdot \Bigl(1+1.74\,e^{-0.0273t}\Bigr)}{12245} \end{align*}


Svar #7
08. december 2023 af Eca

Nårh ok, tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.