Matematik

Bestem en forskrift for tælletallet N(t) som funktion af tiden t i sekunder.

11. december 2023 af jonis - Niveau: B-niveau


Tid (t) 0 60 90 120 180 210 240 300 330 420
Tælletal N(t) 1898 1402 1144 974 807 639 558 435 451 266

Ovenstående tabel viser målinger af strålingen fra et forsøg med stoffet Barium-137. 
Barium-137 er radioaktivt og aftager eksponentielt. 
Bestem en forskrift for tælletallet N(t) som funktion af tiden t i sekunder. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2023 af ringstedLC

"... og aftager eksponentielt."

Lav eksponentiel regression på data med CAS.

NB. Du skal fremover beskrive, hvad du har fundet udaf og hvad du har af problemer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2023 af mathon

                       \begin{array}{llllll} N(t)=N_0\cdot b^t\\\\ N(t)=1776.7\cdot 0.995467^t \end{}


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for tælletallet N(t) som funktion af tiden t i sekunder.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.