Matematik

Regression

03. februar kl. 10:26 af Mariae06 - Niveau: B-niveau

Hej! 

Jeg sidder og laver et opgavesæt om regression, men er gået i stå. Jeg har vedhæftet opgavebeskrivelsen forneden. 

Jeg har indtilvidere diffineret de to lister og fortaget en andengradsregression (kvadratisk regression) og aflæste a=0,38 og b=4,61 og c=1,51

Så altså har jeg lavet opgave a) men jeg ved ikke hvordan jeg skal lave opgave b) og c)


Svar #1
03. februar kl. 10:31 af Mariae06

Jeg laver opgaven i Maple


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar kl. 10:36 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar kl. 10:38 af mathon

                \small \begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\&& f(x)=-0.058705x^2+1.58625x+1.46429 \end{}


Svar #4
03. februar kl. 10:54 af Mariae06

Hvordan er du kommet frem til det svar?

#3

                \small \begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\&& f(x)=-0.058705x^2+1.58625x+1.46429 \end{}


Svar #5
03. februar kl. 11:03 af Mariae06

Jeg har løst det sådan her: 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar kl. 11:25 af ringstedLC

Din model:

\begin{align*} y &={\color{Red} -0.057267}\,x^2+{\color{Red} 1.5534}\,x+1.5166 \\ y &=-0.06\,x^2+1.55\,x+1.5{\color{Red} 2} \end{align*}


Svar #7
03. februar kl. 11:27 af Mariae06

Hov det er da også fordi jeg var ved en anden opgave. Undskyld for det.
Men tak.

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar kl. 11:29 af AMelev

#5 Der er gået noget galt i L1.
Hvorfor definerer du L1 og L2 to gange? De to L1 definitioner stemmer ikke overens, 16 mangler i den blå.

#0 Start altid med at definere dine variable og angive modellen
x = vandret afstand (m)
f(x) = højde over jorden (m)
Model: f(x) = a·x2 + b·x + c, altså et 2.gradspolynomium

a) ....

b) Boldens vandrettte afstand x, når bolden rammer jorden, dvs.  når f(x) =0
Løs ligningen.

c) Maksimal højde, dvs. største f(x)
1. Bestem f '(x)
2. Løs ligningen f '(x) = 0
3. Begrund, at det fundne nulpunkt x0 er et max-punkt (flere lige gode måder)
4. Bestem f(x0)


Svar #9
03. februar kl. 11:33 af Mariae06

Det er fordi det er i Maple og der er det Maples “gengivelse” at det man har svaret. Ved ikke hvorfor den blå ikke gentager det jeg har skrevet.

Svar #10
03. februar kl. 11:33 af Mariae06

Men tak

Svar #11
03. februar kl. 12:38 af Mariae06

Okay så nu har jeg lige prøvet at opstille ligningen til b) hvor f(x)=0 og det giver sgu ikke helt mening...


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. februar kl. 12:47 af ringstedLC

\begin{align*} f'(x)=0 &= 2\cdot (-0.06)\,x+1.55 \end{align*}


Svar #13
03. februar kl. 12:50 af Mariae06

Hvorfor er det pludseligt f'(x) og ikke bare f(x)? Og skulle man ikke regne ud fra modellen? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. februar kl. 13:01 af AMelev

#13
I b) skal du løse f(x) = 0 og i c) f '(x) = 0.

Hvorfor giver din løsning af f(x) = 0 ikke mening? Hvad får du? Sæt evt. betingelsen x > 0 på.
Jeg får x = 27.9, hvilket lyder rimeligt, da bolder i 20 meters afstand stadig er 9.7 m over jorden.


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. februar kl. 14:02 af ringstedLC

#13 Undskyld, - du spurgte til b) og jeg gav hjælp til c).

Og jo, modellen skal bruges indtil eventuel afrunding i resultaterne.

\begin{align*} \textbf{b)}\qquad\quad\\ f(x)=0 &= -0.057267\,x^2+1.5534\,x+1.5166\;,\;x>0 \\ x &= 27.9\,(\textup{m}) \\ \textbf{c)}\qquad\quad\\ f'(x)=0 &= -0.114534\,x+1.5534 \\ x_0 &= ... \qquad \Rightarrow f(x_0)=...\,(\textup{m}) \end{align*}


Svar #16
03. februar kl. 14:11 af Mariae06

Okay nu giver det meget mere mening! Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. februar kl. 20:29 af Eksperimentalfysikeren

I L2 har du glemt et tal. Derfor er rekursionsresultatet ikke rigtigt.

Maple kasserer åbenbart det ene af tallene i L1 i stedet for at give en fejlmelding på den manglende værdi i L2.


Skriv et svar til: Regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.