Matematik

vektorer

21. februar kl. 17:09 af Astrid2911 - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan ville i løse denne opgave?

er lidt i tvivl om hvad der menes, skal jeg først bestemme koordinatsættet med formelen: \underset{AB}{\rightarrow}=\begin{bmatrix} x_2-x_1\\ y_2-y_1 \end{bmatrix}

og derefter bare bruge det bestemte koordinatsæt til at bestemme længden?

tak på forhånd?

Vedhæftet fil: vektorlængde.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar kl. 17:13 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar kl. 17:17 af peter lind

Du skal bruge formel 46 og formel 47 side 10 og 11 i din formelsamling


Svar #3
21. februar kl. 17:33 af Astrid2911

tak, men jeg skal da ikke bruge nogen af dem til at bestemme koordinsættet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar kl. 17:41 af peter lind

Jo det skal du. Hvorfor tror du ikke det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar kl. 17:43 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&&\overrightarrow{a}+\overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 5\\2 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} -2\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 5+(-2)\\2+2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\ 4 \end{pmatrix}\\\\&&\left | \overrightarrow{a}+\overrightarrow{b} \right |=\sqrt{3^2+4^2}=\sqrt{25}=5 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar kl. 17:51 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&&2\cdot \overrightarrow{a}+\overrightarrow{b}=2\cdot \begin{pmatrix} 5\\2 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} -2\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 10\\4 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} -2\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 10+(-2)\\ 4+2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 8\\6 \end{pmatrix}\\\\&&\left | 2\overrightarrow{a}+\overrightarrow{b} \right |=\sqrt{8^2+6^2}=\sqrt{100}=10 \end{}


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.